Innovatieve ArbeidsOrganisatie (IAO)

10/06/2021

We zijn gestart met ons verandertraject naar slimmer organiseren, zodat we nog bewonersgerichter kunnen samenwerken. Eerste stap in dit traject innovatieve arbeidsorganisatie: ‘”de waardenoefening”!

Samen met Veerle Herst van Arteria gingen zowel medewerkers, bewoners van het WZC en de assistentiewoningen, bezoekers van het dagcentrum en familieleden de voorbije dagen op zoek naar de waarden/kenmerken van ons huis die we willen meenemen naar de toekomst. Deze waarden zullen ons kompas voor de toekomst vormen. Bedankt aan iedereen voor de inbreng! Wordt vervolgd…

22/04/2022

Welkom in ons warme NEST !
Op 22/4 was er voor alle personeel en bestuurders een gezellige lenteborrel waarop we onze waardencampagne hebben gelanceerd. Vorig jaar zijn we gestart met een vernieuwing van de goede zorgverlening in ons huis.
Daar is om te beginnen een stevig fundament voor nodig.
Met bewoners, familieleden, gebruikers van het centrum voor dagverzorging, de bewoners van de assistentiewoningen en met alle medewerkers gingen we op zoek naar antwoorden op vragen zoals:
Wat is onze sterkte? Wanneer zijn we op ons best? Wat willen we behouden? Wat vinden bewoners en families goed? Wat zit er in ons DNA?
Uit alle indrukken en uitspraken die we mochten oogsten, kwamen 4 duidelijke kernwaarden naar voor: Natuurlijk – Eigenheid – Samen – Toegewijd.
Samen vormen de eerste letters niet toevallig het kernbegrip “NEST”.

Natuurlijk staat voor Natuurlijke zorg, waarin we aandacht geven aan alle aspecten van het leven. Het leven gaat zo natuurlijk mogelijk verder. En natuurlijk gaan we goed voor je zorgen! Natuurlijk staat ook voor duurzaamheid, voor natuurbeleving.
Eigenheid heeft te maken met Respect en dus met gelijkwaardigheid. Eigenheid gaat over het gevoel “ik tel mee”. We hebben respect voor de verschillen tussen mensen, voor het unieke van iedereen, en we brengen zelf ook onze eigen unieke persoonlijkheid in ons werk.
Samen betekent verbonden zijn. Als je ver wil geraken, ga dan samen. Samen zijn we verantwoordelijk, en samen zoeken we oplossingen. We mikken ook op de verbondenheid met de lokale gemeenschap.
Toegewijd is met hart en ziel. We geven wat we kunnen om onze bewoners en gebruikers gelukkig te maken. Het gaat over graag zien, en over zorgen alsof het voor jezelf of je ouders is.

NEST: Is er iets Natuurlijker dan de behoefte aan een warm nest? Elk nest heeft zijn Eigenheid, is uniek. We wonen en werken er Samen. En een nest is het best als het Toegewijd is gebouwd.

In de komende weken en maanden gaan we verder aan de slag om de waarden 1 voor 1 te laten leven! We gaan ze niet in een kadertje aan de muur laten vervagen. Wat is de goede richting? Zitten we nog op koers? Er komen nog andere acties aan, maar hierbij geven we heel graag de eerste beelden mee!